Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Wat mag die auto kosten?

Wat mag die auto kosten?

Als je toe bent aan een nieuwe occasion, wil je natuurlijk niet te veel betalen. Maar wat is zo’n auto waard? Wat is een redelijke prijs? Dat is nog best een ingewikkelde vraag. Want de ene gebruikte auto is de andere niet.

Auto in balans met geld

Beginnen

Het begint er natuurlijk mee dat je weet wat je wil. Laat je niet verleiden door aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn. Maar begin echt bij de vraag welke auto bij je past. Waar ga je hem voor gebruiken? Heb je dat scherp, bedenk dan welk budget je beschikbaar hebt. Staat dat ook op een rij? Dan kan de speurtocht beginnen.

Online zoeken

De meeste mensen beginnen hun reis naar een nieuwe auto online. En dat is slim, want heel veel gebruikte auto’s staan online. Vrijwel alle autobedrijven zetten hun voorraad op diverse occasionwebsites. Die sites hebben veelal handige zoekmachines waarmee je snel inzicht krijgt in de beschikbaarheid van het model van je keuze. En daar staat natuurlijk ook een prijs bij.

Door vergelijkbare auto’s van verschillende aanbieders en op verschillende websites te vergelijken, krijg je een aardig beeld van wat de gemiddelde waarde van de occasion van je dromen zo ongeveer is.

Auto icoon op toetsenbord

Waardebepaling, koerslijst

Door zelf op diverse sites auto’s te vergelijken, kom je al een heel eind als het gaat om een indruk te krijgen van wat je voor een bepaalde auto moet betalen. Maar er zijn ook websites – waardebepalers, koerslijsten - die je daarbij kunnen helpen. Via Google vind je er volop. Soms geven die websites meerdere waardes op. Inruilprijzen en verkooprijzen bijvoorbeeld. Het kan zijn dat het bedrag dat je als inruil voor een bepaalde auto krijgt, lager is dan het bedrag waarvoor een bedrijf zo’n auto weer verkoopt. Dat komt omdat het bedrijf kosten moet maken om die auto verkoopklaar te maken. Vaak wordt de auto nagekeken, krijgt hij onderhoud, wordt hij gepoetst en is er garantie van op toepassing.

Bereken de inruilwaarde van je auto op viabovag.nl.

Eerlijk vergelijken

Bij het vergelijken van auto’s online is het zeer belangrijk dat je geen appels en peren gaat vergelijken. Let om te beginnen op deze vier zaken.

Kijk of de leeftijd en kilometerstanden van de auto grofweg vergelijkbaar zijn. Een ton meer of minder op de teller maakt nogal uit.

Je leest hier meer over tellerfraude of terugdraaien kilometerstand.

Kilometerstand auto

Kijk goed naar het uitrustingsniveau van de auto’s. Hebben ze wel of geen airconditioning? Was het een luxe uitvoering, of juist een kale?

Bekijk de foto’s goed. Zijn er veel of weinig gebruikssporen. Is de lak strak en stralend of zijn er deukjes en krasjes?

Zit er garantie op of niet? En zo ja, wat voor garantie dan? Dit is ook van invloed op de verkoopprijs.

Mét garantie

Natuurlijk vinden wij van BOVAG garantie heel belangrijk. Daarom staan er op viaBOVAG.nl alleen maar auto’s met garantie. Sowieso hebben de aangeboden auto’s BOVAG Garantie of vergelijkbaar. Maar ook hebben ze allemaal BOVAG Omruilgarantie, zodat je een auto die toch niet bevalt, kan omruilen.

Tablet met BOVAG website

Meeneemprijzen

Op veel andere occasionwebsites worden zogenaamde meeneemprijzen gehanteerd. Dat zijn dus auto’s zonder garantie. Vaak zie je dat terug in de prijs. Hou daar rekening mee als je auto’s vergelijkt. Ook hier geldt: vergelijk geen appels met peren. Een garantie geeft je de zekerheid dat je ergens op kan terugvallen als er onverhoopt iets mis is met je aankoop. En kom je er met de autoverkoper niet uit, dan kun je terugvallen op Hulp bij klachten van BOVAG of zelfs de Geschillencommissie. Bij een auto zonder garantie moet je maar zien dat je je gelijk haalt. Vaak moet dat via de rechter. En dat is duur en dat duurt lang. Als de kosten en moeite al opwegen tegen de baten.

100% onderhouden

100% onderhouden is een kwaliteitslabel van BOVAG-bedrijven waaraan je direct een goed onderhouden auto kunt herkennen. Zie je een auto met dit label? Dan weet je dat die auto een sluitende onderhoudshistorie heeft en gecontroleerd is door een expert. Als je besluit een gebruikte auto te kopen met het kwaliteitslabel 100% onderhouden, dan weet je wat je koopt.

100% Onderhouden
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.