Dáárom de BOVAG Kampeervakman!

Het BOVAG-kampeerbedrijf is dé plek om je vakantie te beginnen. Voor een goed onderbouwd aankoopadvies van een nieuwe of gebruikte caravan, maar ook als het gaat om accessoires die het vakantiecomfort verhogen. En wat dacht je van onderhoud? Onbezorgd kamperen begint met een caravan, camper of vouwwagen die vakkundig is onderhouden door een vakman. Want niets is zo vervelend als pech onderweg naar je vakantiebestemming of andere problemen met je mobiele vakantiehuisje. Bij ons krijg je Zorgeloze Vakantie Garantie!

Zorgeloze Vakantie Garantie? Ga naar de BOVAG Kampeervakman

Onderhoud

Zorgeloos naar het zonnige zuiden en zonder schietgebedjes de bergen door? Goed onderhoud voorkomt zorgen, verlengt de levensduur van je kampeermiddel en bevordert de verkeersveiligheid. Ga dus voor je vakantie langs de BOVAG Kampeervakman voor een geruststellende technische check van je caravan, camper of vouwwagen. Belangrijk: vervang je banden elke 6 jaar en geef je kampeermiddel elke 2 jaar de BOVAG Onderhoudsbeurt.


Ook voor maatwerk, accessoires en schade

Parkeren zonder transpireren met een mover onder je caravan? Aangenaam slapen met een airco in je camper? Je e-bike mee naar Frankrijk met een fietsdrager die stevig genoeg is? Ook daarvoor moet je bij de BOVAG Kampeervakman zijn. Zelfs voor maatwerk, zoals een grotere koelkast of aanpassingen aan je bed. En mocht je nou dat ene paaltje over het hoofd hebben gezien? Ook voor schades (kleine én grote) kun je prima terecht bij je eigen BOVAG-vakman. Tenminste, als je zeker wilt zijn van je zaak.

Terug

Slimme accessoires

Je caravan ís al van alle gemakken voorzien. Openslaande ramen met ingebouwde verduistering en muggenhorren. Een koelkast, meestal ook een boiler. En soms zelfs een systeem, waarmee je de verlichting en de kachel via een app op je smartphone kunt bedienen. Maar als je wilt kun je van je rijdende vakantiehuis létterlijk een paleisje maken.

Hetzelfde geldt voor je camper. Zonnepanelen, airco, fietsendrager en eventueel zelfs een satellietschotel om de wedstrijden van je favoriete voetbalclub niet te hoeven missen op tv: wat voor de één overbodige luxe is, is voor de ander misschien een eerste levensbehoefte.

Bij de BOVAG Kampeervakman kijk je in elk geval je ogen uit als het gaat om accessoires en toebehoren. Laat je goed adviseren en kies voor een deskundige inbouw en montage. Daarmee voorkom je teleurstellingen. 

> Terug naar de vorige pagina
 
Terug

Onderhoud

Ga voor je vakantie langs de BOVAG Kampeervakman voor een geruststellende technische check van je caravan, camper of vouwwagen. Want goed onderhoud voorkomt zorgen, verlengt de levensduur van je kampeermiddel en bevordert de verkeersveiligheid. En bij BOVAG krijg je 6 maanden garantie op reparatie en onderhoud.
 

BOVAG Onderhoudsbeurt

Tijdens je vakantie wil je 100 procent kunnen ontspannen. Als je kampeermiddel goed onderhouden is, heb je daar op de camping geen zorgen over. Daarom is het advies is om elke 2 jaar een BOVAG Onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De BOVAG Onderhoudsbeurt is de meest uitgebreide onderhoudsbeurt voor je caravan. Hij wordt uitgevoerd door gespecialiseerde monteurs. Bij de BOVAG Onderhoudsbeurt wordt de caravan nagekeken op meer dan 60 punten van de caravan, onderverdeeld in opbouw, banden, onderstel, gassysteem, vochtcontrole en elektra. Zodat je caravan niet alleen voldoet aan alle wettelijke eisen, maar ook aan strenge comfort- en kwaliteitseisen. Meer weten? Download hier meer informatie over de BOVAG Onderhoudsbeurt.


Banden

Ons advies: vervang de banden van je kampeermiddel elke 6 jaar en laat ze tussentijds regelmatig checken. Want ouderdom van de band, onjuiste bandenspanning en overbelading veroorzaken nog regelmatig een klapband. Doordat je kampeermiddel meer stilstaat dan rijdt, verouderen ze sneller dan personenwagenbanden en door de lange statijden kunnen ze poreus worden.


Camperaars, opgelet: apk is geen onderhoud

Net als voor personenauto’s gelden voor campers wettelijke regels voor de APK. Dit betekent dat je een camper periodiek APK moet laten keuren. Bij de APK wordt de opbouw van de camper (het leefgedeelte) echter niet gecontroleerd. Daarvoor heeft BOVAG speciaal voor campers De BOVAG Onderhoudsbeurt Camper, waarbij we ook de hele opbouw onder de loep nemen op ruim 30 punten: van bodem tot gasinstallatie en van elektra tot vocht.

> Terug naar de vorige pagina

Gegarandeerd goed kampeeridee

De eerste kampeervakantie met je nieuwe caravan, camper of vouwwagen? Die vergeet je nooit meer. Op avontuur, samen of met het gezin. Herinneringen maken, nieuwe dingen ontdekken, in eigen land of in Europa. BOVAG verzamelt doorlopend Gegarandeerd Goede Kampeerideeën. Aangedragen door kampeervakmannen én door andere kampeerders. Klik op de thema's hieronder voor de beste ideeën!

Met deze ideeën worden je kampeervakanties nog leuker!

 • 1.

  Inpakken en wegwezen
  Daar staat-ie dan, voor de deur: klaar voor het grote avontuur. Alleen nog even vakantiespullen inladen. Wat kan er allemaal mee en waar moet je op letten als je straks op pad gaat?
  > Lees verder

 • 2.

  Eindelijk onderweg
  Een gouden regel voor rijden met de caravan: nóg meer anticiperen op ander verkeer, dus wat verder vooruitkijken dan je gewend bent. En extra opletten met remmen en sturen!
  > Lees verder

 • 3.

  Op de camping
  Na het inchecken op de camping krijg je een mooie plek toegewezen. Met deze tips staat je caravan of vouwwagen binnen de kortste keren als een huis.
  > Lees verder

 • 4.

  Elektra & gas
  Zowel in de camper als in de caravan zitten twee stroomnetwerken: 12 Volt voor verlichting en USB-oplaadpunten, 230 Volt voor de stopcontacten.
  > Lees verder

Meer ideeën voor vóór en na het kamperen

 • 1.

  De papierwinkel
  Wat moet je weten op het gebied van garantie en verzekeringen?
  > Lees verder

 • 2.

  Naar de stalling
  Als je vakanties er weer opzitten, verdwijnt je kampeermiddel naar de winterstalling. Waar moet je op letten?
  > Lees verder

Keuze en aankoop

Je droomcamper gezien deze zomer? Is je gezin écht toe aan een grotere caravan? Of is de kogel door de kerk: volgend jaar gaan jullie met je allereerste eigen vouwwagen op vakantie? Laat je inspireren en adviseren over je volgende kampeermiddel bij de BOVAG Kampeervakman. Die kan laten zien wat allemaal mogelijk is en helpen bij het maken van de beste keuze. Dat is: een kampeermiddel dat past bij jou en je gezinssamenstelling, bij jouw persoonlijke vakantiewensen en natuurlijk jouw budget. En misschien doet hij je ook wel een goede inruildeal! 

Aankoopgarantie

Kiezen voor een BOVAG-kampeerbedrijf betekent: kiezen voor garantie. Of je nu een nieuw kampeermiddel of een occasion koopt, je weet dat de kwaliteit van je aankoop gegarandeerd is. Op je caravan of vouwwagen zit 12 maanden aankoopgarantie en op campers 12 maanden (tot een maximum van 20.000 kilometer). En op een nieuwe caravan, camper of vouwwagen bieden sommige merken zelfs 6 tot 12 jaar garantie op waterdichtheid, tegen inwateren van zijwanden, dak en bodem. Met als voorwaarde dat een BOVAG-vakman jaarlijks een vochtcontrole uitvoert.
 
Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op