Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. De specialist
  4. >
  5. Autobedrijf P.J. Peeters
Piet Peters en Piet Peters in dealership
vooruitgang

Even slikken en weer doorgaan

Autobedrijf P.J. Peeters in het Brabantse Gemert was een bekende Fiat-dealer in de regio, maar is inmiddels een universeel autobedrijf. De neven Piet Peeters (58) en Piet Peeters (55) vertellen hoe zij hun bedrijf door deze en andere veranderingen heen loodsen.

Piet Peeters (58, op de foto rechts): “Wij zijn erg druk, want we zitten midden in onze jubileumweek. Autobedrijf Peeters bestaat honderd jaar en dat vieren we natuurlijk. Het is een komen en gaan van relaties. Erg leuk. We zijn een familiebedrijf en hebben in de loop van de jaren een vast klantenbestand opgebouwd. De boerenfamilies kwamen hier altijd voor een Fiat, maar dat is wat verwaterd. De kinderen zeggen dan: ‘pa, koop eens wat anders. Een Opel. Of Ford’. Zo gaat dat tegenwoordig.”

Taxibedrijf met werkplaats


Piet Peeters (55, op de foto links): “Ons bedrijf is in 1922 opgericht door mijn grootvader Piet. Hij begon een taxibedrijf met een werkplaats en deed alles; van de verkoop en reparatie van brommers tot vrachtwagens en auto’s. Zijn zonen Frans en Henk waren zijn opvolgers, zij hebben het bedrijf uitgebouwd. Na schooltijd was ik er altijd. Lekker sleutelen. Zo ben ik erin gegroeid. In 1997 nam ik samen met mijn neef Piet Peeters het bedrijf over. De twee Pieten aan het roer. We verhuisden in 2007 naar een nieuw pand, en hebben het bedrijf verder geprofessionaliseerd. Zestig jaar lang zijn we Fiat-dealer geweest. Op ons hoogtepunt hadden we een marktaandeel in de regio van twaalf procent. Dat is veel hoor. Naast de sales, aftersales was ook de schadehersteltak groot. We hadden zelfs een eigen bergingsdienst, maar die hebben we kort geleden afgestoten. Nu ligt de focus op sales, aftersales en schadeherstel.”
Niet alleen Fiat

Piet Peeters (58): “Stellantis (het moederbedrijf van merken als Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Chrysler, red.) heeft ons contract opgezegd. Dat was wel even slikken, maargoed het is zo. Als universeel autobedrijf met meer merken bereiken we een bredere doelgroep. Wij voeren het garantiewerk aan Fiat-auto’s nog wel uit. Voor hoelang nog? Ik hoop nog heel lang, maar dat weet je nooit. Stellantis is het netwerk flink aan het opschudden, er blijven tien of twaalf officiële Fiat-dealers en -reparateurs over. Hopelijk zitten wij erbij. Wij verkopen nog wel nieuwe Fiats hoor. Die kopen wij bij collega’s in, of halen we uit het buitenland. Dat gaat prima, ook omdat het er niet zo gek veel zijn. Iedereen wil tegenwoordig een occasions, mensen zijn toch onzeker wat er gaat gebeuren. Gaat diesel eruit? Wordt het allemaal elektrisch? Of hybride? Zelf heb ik niet zo gek veel op met de ‘nieuwe mobiliteit’. Ik ben een echte petrolhead.”

Veranderende mobiliteit

Piet Peeters (58): “De veranderingen in het dealernetwerk en de elektrificering bezorgen ons best wat kopzorgen. Wij verkochten veel bestelauto’s, Fiat Ducato’s. Perfecte handel, prima marges en we konden daarin ook richting de klanten best nog iets met de prijs doen. Dat is fijn, dan komen klanten. Als warme broodjes gingen ze over de toonbank. Maar nu met de Talento is dat anders. De marges zijn voor mij zo smal, daarmee kan ik niet zo gek veel. En dan heb ik het nog niet eens over de leverproblemen. In juni heb ik voor een klant een Tipo Cross besteld, een paar weken terug stond die ineens niet meer op de leverlijst. Dat is wel erg vervelend. Desondanks ga ik met veel plezier naar de zaak. Als ik een dag vrij ben, dan heb ik toch altijd nog even contact met mijn neef. Hoe zijn de zaken gegaan? Wat moeten we nog regelen? En de volgende dag, dan ga ik fluitend naar het bedrijf. Hup, aan de slag. Samen met onze vijftien collega’s. Want ondanks alle dynamiek doen we het nog heel goed. We zoeken ook nog een monteur erbij, dus als je iemand weet.”

Autobedrijf P.J. Peeters V.O.F.

Autobedrijf P.J. Peeters V.O.F.

Oost-Om 36
5422 VZ Gemert
0492-361345
is ook te vinden via:

Producten & Diensten

  • APK
  • Kopen
  • Onderhoud

Voertuigen

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.