Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. De specialist
  4. >
  5. Harry Meijer Motoren
Harry Meijer in werkplaats
vakmanschap

Het ambacht van Harry Meijer Motoren

Bedrijven zoals Harry Meijer Motoren in Lijnden behoren tot een uitstervend ras. Want waar reviseren ze nog motoren, versnellingsbakken of een cardan? De passie voor motorfietsen zit bij de BMW-dealer dan ook diepgeworteld. Al generaties lang. Het bedrijf wordt nu gerund door de derde generatie, door Harry Meijer jr.

Mijn opa is dit bedrijf in 1935 gestart. Hij was onder meer dealer van Harley-Davidson. Opa overleed op jonge leeftijd, waardoor mijn vader als zeventienjarige jongen het bedrijf moest voortzetten. Zeventien hè, dat is heel jong. Gelukkig pakte het goed uit, hij maakte er een succes van. Samen met het team. Ome Piet, destijds werkplaatschef, loopt hier nu nog rond. Hij heeft met mijn opa, met mijn vader en met ons gewerkt. Hoe mooi is dat? Ondanks dat hij nu is gepensioneerd, is hij hier nog dagelijks. Dat vind ik fantastisch. Er is niemand binnen ons familiebedrijf die meer kennis heeft van klassieke motoren dan ome Piet.”

Jong én oud


“Ja, Harry Meijer Motoren is echt familiebedrijf, van mij, mijn vrouw en onze zoon Max tot zwager en neef. Voor ons is dat de perfecte combinatie, jong en oud. In de werkplaats lopen ervaren monteurs rond samen met studenten en een stagiaire. De meeste studenten en stagiaires aarden hier goed. Maar we zien ze ook na een maand de deur uitlopen. Hoe dat kan? Het is dan toch niet helemaal wat ze ervan hadden verwacht. Ze vinden de techniek lastig, of ze willen ineens toch iets heel anders gaan doen. Dat is ook de jeugd van tegenwoordig. Onze zoon Max deed een studie commerciële economie, maar is ermee gestopt. Hij is nu fulltime werkzaam in ons bedrijf. Eerst in het magazijn, onderdelen rangschikken. Vervolgens de werkplaats in en wat baliewerkzaamheden. Stapje voor stapje het bedrijf leren kennen. Ook heeft hij geroken aan de sales, waar zijn passie ligt. Inmiddels verkoopt hij een motorfiets met alle handelingen die daarbij horen, van a tot z. Dat vind ik fantastisch om te zien.”


Overname

“Ik zie graag dat het team allround is. Een klant die hier binnenkomt met een vraag, krijgt direct een antwoord. Wie van de medewerkers er ook loopt. De service en kwaliteit die wij bieden moeten van het hoogste niveau zijn. We reviseren hier nog motoren, versnellingsbakken of een cardan. Dat doen motordealers niet zo veel meer, wij wel. En wij investeren er ook in, bijvoorbeeld als het om het gereedschap gaat. Dat is uniek, en techniekstudenten vinden dat prachtig. Het is het oude ambacht. Maar ook voor die jonge jongens geldt; rustig wennen. In de werkplaats sleutelen ze eerst aan onze eigen motorfietsen, pas veel later aan gebruikte motorfietsen en dan de motorfietsen van klanten. Kwaliteit gaat bij ons altijd voor kwantiteit. Zo houden we onze klanten vast. Dit is belangrijk voor de toekomst van dit bedrijf. Of mijn zoon de zaak straks overneemt? Dat weten we nog niet. Wat we zien is dat hij er ontzettend veel plezier aan beleeft. Dus wie weet.”

Chemie

“BMW is een fantastisch merk met een goed gamma. Ik nam het bedrijf in 2003 over, toen hadden we naast BMW ook nog Yamaha. Het idee was, toen wij naar dit grote pand in Lijnden verhuisden, dat zo te houden. Daar was de businesscase ook op gestoeld, maar uiteindelijk was er geen chemie meer tussen Yamaha en ons. We zijn alleen met BMW hier naartoe verhuisd. Iedereen verklaarde ons voor gek, inclusief BMW. Maar we vertrouwden op onze eigen kracht, en op die van BMW. Het mooiste was dat maar liefst 38 Yamaha-klanten ‘meeverhuisden’. Zij kozen niet zozeer voor het merk, maar ze kozen voor ons. Dat gaf vertrouwen. Al snel dachten we: ‘dit gaat ons lukken.’ En het is ons gelukt. We zijn zeer gedreven en hebben een enorme passie voor motoren, voor het ambacht en voor de techniek. En hoe mooi is het dat we over dertien jaar ons honderdjarige jubileum kunnen vieren. Dan komt er een kroontje bovenop Harry Meijer Motoren, haha.”

BOVAG Lid Placeholder

Harry Meijer B.V.

Sydneystraat 1
1175 RN Lijnden
020-6592580

Producten & Diensten

  • Kopen
  • Onderhoud

Voertuigen

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.