Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. De specialist
  4. >
  5. Jochem Boers
Jochem Boers bij werkplaats
vooruitgang

Schadeherstel van de toekomst in de steigers

Jochem Boers was operationeel manager bij een grote steigerbouwer. Hij was verantwoordelijk voor grote projecten als tunnels en energiecentrales. Sinds vier jaar is hij directeur bij ASN Autoschade Bleeker Hengelo en Autowas Twente. Daar zet hij het autoschadeherstelbedrijf van de toekomst in de steigers.

Ik had een drukke en mooie baan bij een grote steigerbouwer. Omdat ik in de regio Rotterdam was gestationeerd, vergde de job veel (reis)tijd: vijf uur ’s ochtends op, zeven uur ’s avonds weer thuis. Die intensiteit zette me regelmatig aan het denken. Op een familievakantie kondigde mijn schoonvader, DGA van de Bleekergroep, aan dat hij zou stoppen met operationele zaken. Hij was merkdealer van Opel en Kia, bezat een autoverhuurbedrijf, een occasioncentrum, een wasstraat en een schadeherstelbedrijf. Ik zei spontaan dat ik het stokje wel wilde overnemen. Lang verhaal kort: eind 2017 stapte ik in en de focus kwam op het schadebedrijf te liggen.”

Opleiding en ervaring


“Als schoonzoon kende ik de schadebranche vanaf de zijlijn. Om me er in te verdiepen, liep ik mee bij drie ASN-vestigingen. Ik zag dat het calculatieproces in grote lijnen gelijk was aan dat bij mijn vorige werkgever. Maar ik miste wel iets: er werd niet altijd in beeld gebracht wat je precies verdient en wat de opbrengst per uur was. Dat je ‘op de ene klus verdient en op een andere kunt verliezen’, wilde er bij mij niet in. Je werkt niet om geld te verliezen. Daarom heb ik alle stappen in het schadeproces gedetailleerd in beeld gebracht én daarbij vastgesteld of elke stap wel wordt betaald. Ik zie een bijzonder fenomeen in de branche als het gaat om schadevergoedingen. Verzekeringsmaatschappijen keren de schadelast uit aan diverse soorten bedrijven, in sommige gevallen ook aan niet-gekwalificeerde bedrijven. Verzekeraars zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de geleverde diensten, zij zouden dan ook moeten controleren hoe de schade is hersteld. Én alleen aan bij BOVAG en FOCWA aangesloten bedrijven uitkeren, die volgens de branchenormen werken, om zo de kwaliteit te waarborgen. En waarom geen apk voor schadeherstel? Met steekproeven is de kwaliteit nog beter te borgen. En om vragen snel te kunnen beantwoorden, moeten digitale werkorders compleet gedocumenteerd zijn. Dit alles draagt bij aan maximale transparantie van schadeherstel. Je moet kunnen aantonen wát je hebt gedaan, de kwaliteit dient gecontroleerd te worden én de vergoeding hoort rechtvaardig te zijn.”


Blik op de toekomst

“Bij ASN Autoschade Bleeker Hengelo werken we aan de toekomst. Er speelt veel. Door steeds slimmere rijhulpsystemen zijn er minder schades. Aan de andere kant is zo’n tachtig procent van alle leaseauto’s die hier binnen komen, jonger dan drie jaar. Wij zien zo’n auto vaak eerder in de werkplaats dan de dealer die hem leverde. Daarom denken wij erover om ons werkterrein op een logische manier te verbreden. We bieden al ruitvervangingsservice aan en ik zie mogelijkheden voor extra diensten zoals onderhoud en reparatie. We hebben fors geïnvesteerd in nieuwe technologieën, zoals een hightech laser-uitlijninstallatie. Daardoor zijn onze technici al gewend om te werken met de modernste (diagnose)apparatuur. Samen met hun oplossingsgerichte instelling én trainingen voor bredere inzetbaarheid leidt dat ertoe dat we ook onderhoudsbeurten en aircoservice perfect zouden kunnen uitvoeren. Ontzorgen wordt ons handelsmerk.”

Nieuwe energie

“In de toekomst draait het ook letterlijk om nieuwe energie. Kort geleden kostte het € 10,— om een spuitcabine op te stoken, nu € 17,50. Daarom komt een elektrische infrarood-spuitcabine in beeld. Ook willen we zelf energie gaan opwekken met zonnepanelen. Samen met veel ruimte én een perfecte elektra-infrastructuur kan dat leiden tot een laadplein bij ons bedrijf. Ook onze buren zouden hiervan gebruik kunnen maken. Ik zie het als mijn taak om het schadeherstel van de toekomst te realiseren. Daar zet ik vaart achter. Ik denk aan een termijn van twee à drie jaar.”

BOVAG Lid Placeholder

ASN Autoschade Bleeker Hengelo | Autoglaz Hengelo

Höltersweg 25
7556 BS Hengelo Ov
074-2550480

Producten & Diensten

  • Ruitschadeherstel
  • Schadeherstel

Voertuigen

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.