Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. De specialist
  4. >
  5. Voskamp Hall
Bardo en Gerrit Voskamp
bewegingsvrijheid

Wielen met functie en emotie

In 1989 stond er een garage in Hall. Daar begon Gerrit Voskamp met de verhuur van bouwbenodigdheden. Nu is Voskamp Hall gespecialiseerd in verkoop en service van aanhangwagens, paardentrailers en zelfs paardenkoetsen. Eind dit jaar staat de opening van een prachtig nieuw pand in Brummen gepland. Een mooi moment voor Bardo Voskamp om uit te legen hoe hij én zijn vader Gerrit in zakelijk opzicht het paard vóór de wagen hebben gespannen.

“Al direct nadat mijn vader startte met de verhuur van bouwmaterieel vroegen klanten ook om aanhangers. De aandacht verschoof steeds meer die kant op. En als je daar eenmaal om bekend staat, komt op een bepaald moment ook de vraag of je misschien een paardentrailer kunt leveren. Zo ontstond het fundament voor Voskamp Hall. Omdat het bedrijf groeide, stapte ik 1997 in. Ik was landbouwmonteur, dus ik wist wel iets van wielen. Al snel bleek dat mijn vader en ik het over belangrijke zaken als visie op de toekomst en groei van het bedrijf perfect op één lijn zaten. Dat kwam goed van pas toen er belangrijke beslissingen genomen moesten worden. In Hall groeiden we uit ons jasje. Daarom verhuisden we naar het nabijgelegen Eerbeek en namen we ons eerste personeelslid aan. Dat waren grote stappen. Omgaan met personeel moet je leren, net als andere bedrijfsvoeringsaspecten. We konden onderling goed sparren, maar we hebben vanaf het begin ook een beroep gedaan op externe expertise. Als ondernemer ben je natuurlijk overtuigd van je eigen gelijk, maar we hebben altijd opengestaan voor andere inzichten.”

Service als rode draad

“Wij leveren aanhangers en trailers van kwaliteitsmerken voor een goede prijs, maar we onderscheiden ons vooral door onze service. Aanhangers zijn gereedschap. Als dat niet werkt, komt een klus stil te liggen. Dat kost geld. Daarom kunnen ondernemers bij ons een beroep doen op vervangende aanhangers. En als het heel specialistisch is, gaan we desnoods tot laat in de avond door om een probleem op te lossen. Wat we tegenwoordig ook doen: als een paardentrailer, toch al een wat meer emotioneel product, onderhoud heeft gehad, krijgt de klant hem fris gewassen terug. Daar krijgen we goede reacties op.”

Brummen

“In 2004 deed mijn vader een stapje terug, maar hij bleef (en is) betrokken. We waren het er over eens dat er nog meer in het bedrijf zat. Omdat ‘Eerbeek’ ook te klein werd, gingen we op zoek naar een nieuwe locatie in de buurt. We vonden een prachtstek van 5.000 m2 op een nieuw bedrijventerrein in Brummen. De bouw ervan was teamwork. Onze werknemers zijn trouw en toegewijd én ze denken mee over belangrijke beslissingen. Zo hebben we op een bepaald moment een lege plattegrond van het nieuwe pand opgehangen. Iemand tekent daar dan iets in en een ander vindt daar wat van. Zo komt een discussie op gang. Het resultaat is dat we nu over een slim en efficiënt ingericht pand beschikken. Ook op het gebied van bijvoorbeeld energie en ICT is het helemaal van deze tijd. Bovendien heeft het net als andere nieuwe panden op het bedrijventerrein een hoogwaardige uitstraling. Ook het werk verandert hier. Zo gaan we voor de BOVAG Onderhoudsbeurt aan de slag met de Amtek-app. Twee medewerkers kwamen al enthousiast terug van een informatiebijeenkomst: in plaats van onaangekondigde steekproeven komt er (planbare) keuringsbegeleiding die ruimte biedt voor overleg, uitwisseling van ideeën én voor verbetering – een perfecte manier van kwaliteitsborging voor de BOVAG Onderhoudsbeurt. En zo kunnen we in Brummen in alle opzichten verder vooruit.”

BOVAG Lid Placeholder

Voskamp Hall

Op den Berg 23
6971 LD Brummen
0313-651834

Producten & Diensten

  • Kopen
  • Onderhoud

Voertuigen

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.