Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Thema's
  4. >
  5. Alles over de elektrische fiets

Alles over de elektrische fiets

Comfortabel fietsen en lichter trappen: steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van de e-bike. 1 op de 5 nieuw verkochte fietsen, is elektrisch. Er zijn e-sportfietsen, e-vouwfietsen, e-stadsfietsen, e-moederfietsen, e-bakfietsen en e-mountainbikes. Denk je erover om een e-bike te kopen? Oriënteer je hier op de mogelijkheden en de techniek.

Man met verkoper in fietsenwinkel met e-bike

Aankoop

Wat voor ritjes ga je met de elektrische fiets maken? Hoeveel ondersteuning wil je bij het trappen? Welke accu en motor passen daar het beste bij? Bij de aankoop van een e-bike brengt een BOVAG-fietsbedrijf jouw budget, wensen en eisen met je in kaart. Natuurlijk krijg je ook antwoord op misschien wel de belangrijkste vraag: welke e-bike fietst voor jou het prettigst? Je kunt verschillende modellen testen tijdens een proefrit. Zo ontdek je snel welke fiets het beste bij jou past.

FietsaccuFietsmotorProgramma'sActieradius

Het onderhoud van je e-bike

Onderhoud je e-bike goed, dan gaat hij langer mee en fiets je een stuk fijner. We hebben een aantal handige tips op een rij gezet.

1.

Laad je accu minimaal één keer in de twee maanden op. Ook als je je e-bike minder vaak of helemaal niet gebruikt.

2.

Bewaar de accu van je e-bike in de winter binnen. Laad hem ’s winters ook binnen op.

3.

Geef je e-bike een droge plek en zet hem liever niet in direct zonlicht.

4.

Start altijd in een lage versnelling. Schakel tijdens het rijden rustig naar een hogere versnelling.

Een BOVAG-fietsbedrijf biedt meer, zodat je zorgeloos kunt fietsen:

Je krijgt degelijk, persoonlijk advies en heeft de keuze uit de betere elektrische fietsen.

Een e-bike expert van BOVAG weet alles over veiligheidssystemen voor e-bikes. Denk aan systemen om veilig te starten en voor grip op de weg bij gladheid.

Je profiteert van BOVAG-voorwaarden, goedgekeurd door ANWB en Consumentenbond. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van gratis, onpartijdige hulp bij klachten als je ergens niet uitkomt met het fietsbedrijf.

De zekerheid van BOVAG

Bij een BOVAG-fietsbedrijf krijg je BOVAG Garantie. Je hebt onder andere twaalf maanden garantie op de aankoop van een fiets (bij een koopprijs vanaf € 250,00) en drie maanden op onderhoud en reparaties. 

Meer over BOVAG fietsgarantie

Wat is een high speed e-bike?

Een high-speed e-bike of speedpedelec is een elektrische fiets die trapondersteuning geeft tot 45 km/u. Een gewone e-bike doet dat tot 25 km/u. Op de high-speed e-bike is een helm verplicht.

> Bekijk alles

High speed e-bike

Een e-bike mag maximaal 25 km/u rijden. Gaat de fiets harder, dan stopt de ondersteuning vanzelf. Je kunt natuurlijk wel op eigen kracht verder trappen. Een high-speed e-bike ondersteunt je tot 45 km/u.

Een e-bike mag maximaal 25 km/u rijden. Gaat de fiets harder, dan stopt de ondersteuning vanzelf. Je kunt natuurlijk wel op eigen kracht verder trappen. Een high-speed e-bike ondersteunt je tot 45 km/u.

Zoek een bedrijf

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.